10 Temmuz 2012 Salı
Damla Sakızlı Sütlaç
Malzemeler
* 1 lt süt
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* Bir parça damla sakızı
* 1 su bardağı su
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye alıyoruz suyu ilave edip pişiriyoruz.Pirinçlerin pişmesine yakın sütü ilave ediyor ve iyice pişene kadar kaynatıyoruz.Nişastayı başka bir tabakta çok değil az miktar su ile eritiyoruz.Kaynayan sütlaca şekerini ilave ediyoruz.Daha sonra sulu nişastayı yavaş yavaş kaynayan karışıma ilave ediyoruz ve ocağın altını kısarak yavaş yavaş karıştırıyoruz bu arada damla sakızını bir miktar folyo ,streç film vb bir şeye sararak dövüp toz haline getiriyoruz.(Ben küçük taneli 4-5 damla sakızı kullandım.) Damla sakızınıda ilave ediyoruz sütlaç kıvamına geldiği zaman ocaktan indirip soğumasını bekliyoruz daha sonra servis tabaklarına alıyoruz.
Afiyet olsun :)
Sütlü tatlılar zaten bildiğimiz gibi hafif tatlılardır. Sütü yarım yağlı ya da yağsız tercih ederseniz (ben öyle kullanıyorum) şekeri biraz daha azaltırsanız tatlıların daha da hafif hale geldiğini göreceksiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.